הטבות והנחות

פרסום חינם



כסף קל תמורת צפייה באימיילים, פרסום באינטרנט במחיר אטרקטיבי, תרומות לעמותות
קבלת כסף קל    פרסום אצלנו    הטבות ומבצעים    תרומה ועמותות    כלים

דוכן פלאפל

דוכן פלאפל

נכתב ע"י Ovady. . ב‏יום ראשון ‏25 ‏ספטמבר ‏2011

8176 צפיות

הפלאפל הוא המזון הישראלי המהיר הפופולארי ביותר. הפלאפל שמוצאו במצרים, נפוץ בשנים האחרונות גם בעולם, כאשר יזמים ישראליים פותחים חנויות פלאפל במקומות שונים בעולם,אחד מהם בשם נדב וייס הגיע אפילו ל.....אנטרטיקה, כל הכבוד !!! (ראה קישורים למטה). בישראל קיימים 2 סוגי ממכר של פלאפל , האחד הוא דוכן פלאפל ושתייה בלבד, והשני הוא דוכן פלאפל עם מזון נוסף כמו שווארמה, חומוס ניגוב ופול.

הראשון והמקורי הוא דוכן פלאפל ושתייה בלבד – היתרונות שלו גדולים, חיסכון בהוצאות ובכוח אדם, הבלאי נמוך והרווח הגולמי גבוהה יותר, הוא אינו מצריך מקום גדול ועוד..... הסוג השני עם תוספות מזון כמו שווארמה , חומוס ניגוב ופול, הוא מצריך יותר כוח אדם מקצועי ומיומן מקום גדול יותר , ועוד...

עקב הפופולאריות של הפלאפל, השווארמה והפיצה סקרו ב"מכון ברנדמן" את נושא צריכת המזון המהיר ומצאו שאחוז הישראלים שהצהירו בעבר שהם אוכלים מזון מהיר פעם בשנה עמד על 51% לעומת 76% היום, עלייה זו בולטת אף יותר על רקע העובדה שבארבע השנים האחרונות חלה עלייה של 50 אחוז בשיעור צריכת המזון מהיר.

הפלאפל השווארמה והפיצה, מכים בגדול את ההמבורגר למרות כל היחצנות של רשתות ההמבורגר , הראשונה "שהודתה" בכך הייתה רשת מקדונלד'ס שהשיקה את הפלאפל בסניפיה.

הדעה הרווחת שלהקמת עסק פלאפל לא מצריך ידע מקצועי מיוחד (שזה נכון בד"כ) מטעה, משום שרבים שוכחים את נושא ניהול העסק שברוב המכריע גם גורם לסגירה של לא מעט דוכנים. היתרון הגדול של דוכן פלאפל אם כן בהשקעה קטנה יחסית , ועם ניהול נכון הרווחיות בו גבוהה והכסף מהיר. 25% מהפדיון היומי מהווים הוצאות עבור חומרי הגלם, כאשר דוכן שמוכר עד כ200 מנות נחשב לדוכן קטן ומצריך כוח אדם של בין 2-3 עובדים, דוכן בינוני מוכר ביום כ 300 מנות ומעסיק בין 3-4 עובדים, ודוכן גדול עם מוניטין מוכר למעלה מ- 500 ומצריך העסקה של 4 ויותר עובדים בהתאם לכמות. מחירי הפלאפל בדוכנים קטנים ובינוניים נעים בין 8 – 12 ₪ ובדוכנים גדולים בעלי מוניטין עלות המנה נע בין 14 – 17 ₪ .

מיקום טוב של דוכן פלאפל שאיכות מזון בו טובה וטרייה כל יום כמו גם מקום נקי והשירות בו טוב ומסביר פנים , מגדיל משמעותית את הרחבת ציבור לקוחותיו ומגדיל את הכנסותיו. חתך הלקוחות למעשה בא מכל שכבות האוכלוסייה, ודוכני פלאפל נמצאים ממש בכל מקום. אפיון נוסף לדוכן פלאפל הוא לקוחות חוזרים, מה שיוצר את המוניטין .

דוכן פלאפל לפי תקנות משרד הבריאות מחויב במתחם של לפחות31 מטריםלפי החלוקה הבאה , למטבח 10 מ"ר למחסן 6 מ"ר ו- 15 מ"ר או יותר לחדר אוכל ושירות, מה שנקרה בעגה המקצועית "לרשות מנהל". בקשה לרישיון עסק מוגשת ברשות המקומית ולאחר עמידה בתנאי הרשות, מוגשת הבקשה למשרד הבריאות לביקורת ולאישור סופי.

בהצלחה, ושיהיה במזל וברכה !!!


תגובות למאמר

כתוב תגובה
אהוד ח. ביום ‏26/‏09/‏2011
מעניין

כסף קל | הסברים | הרשמו עכשיו! | החשבון שלי | שאלות ותשובות | אודותינו | צור קשר
ניוזלטר | אחסון אתרים | שרתי משחק   .

כסף קל




שתף במייספייס